Crypto voor beginners

De kans dat jij in de afgelopen jaren verschillende termen als bitcoin, altcoin en ook cryptocurrency en blockchain voorbij hebt horen komen, die is natuurlijk vrij groot. Waar de rek er volgens de één wel uit is, zijn er ook ontzettend veel mensen die dit pas zien als het begin van deze digitale valuta. Behoor jij tot die grote groep met mensen die het nu dan wel eens tijd vindt om ook de eerste stap te zetten, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel lees je namelijk alles wat jij moet weten als het gaat om crypto voor beginners. Uiteraard is de keuze uiteindelijk aan jezelf om te bepalen of je wel of niet begint, maar dan weet je in ieder geval de belangrijkste in- en outs van deze nieuwe valuta.

Wat zijn crypto currencies?

Een goede eerste vraag je voor beginners van belang is, is om te begrijpen wat crypto nu eigenlijk is. Uiteraard leggen we in dit artikel crypto voor beginners niet de volledige techniek uit, maar in hoofdlijnen is voor nu meer dan voldoende. Wanneer we kijken naar crypto, dan is dit in principe niets meer dan een digitale valuta. Deze valuta kan onderling worden gebruikt voor allerlei verschillende zaken en kan een bepaalde waarde hebben. De techniek achter crypto is de blockchain, maar daarover later meer. Het verkrijgen van crypto’s kan op verschillende manieren. Zo kun je ze kopen op een handelsplatform, maar kun je een groot deel van de munten ook krijgen door het oplossen van wiskundige formules, ook wel mining genoemd. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel complex, maar in de basis valt het echt reuze mee.

De blockchain

De techniek achter crypto is de blockchain. Dit is een automatische database waarin alle transacties die worden gedaan worden bijgehouden. Het fijne  hieraan is, is dat ‘valsspelen’ praktisch onmogelijk is. Dit komt namelijk omdat de verschillende codes waaruit de blockchain bestaat, elkaar iedere keer blijven controleren en valideren. Dus op het moment dat een munt bijvoorbeeld twee keer uitgegeven dreigt te worden, dan zal het systeem deze transactie tegenhouden en zal deze dus niet worden uitgevoerd. Het fijne hieraan is, is dat je nooit bang hoeft te zijn op vals geld of dat er gegevens verdwenen. Het wordt names decentraal aangestuurd, waardoor er niemand eigenaar is. Iets wat bij een bank natuurlijk een heel ander verhaal is.

Handelen in crypto

Wanneer je in crypto investeert, dan doe je dit uiteraard om hier geld mee te verdienen. Het is dan dus wel fijn te weten hoe dit in z’n werk gaat. Het kopen van crypto doe je op een handelsplatform, ook wel een exchange genoemd. Dit kan op een aantal verschillende platformen, die onafhankelijk van elkaar opereren. De koersen worden bepaald door vraag en aanbod. Wel is het goed te weten dat niet vooraf belangrijk is je te verdiepen in een munt waarin je wilt investeren. Zo kun je via de website achterhalen wie er allemaal onderdeel zijn van het team, maar kun je ook zien waar ze voor staan en wat voor problemen ze willen oplossen met de inzet van deze techniek.

Devor-Rock.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart