De 45 beste rock + metalalbums van 2021

Na een jaar waarin veel acts hun albums hielden vanwege de pandemie, gaf 2021 ons een van de sterkste jaren voor nieuwe albums in de recente geschiedenis. Rock en metal bloeiden het hele jaar door, met een mix van topacts die laten zien waarom ze zo’n doorzettingsvermogen hebben gehad en nieuwkomers die op het bord stappen en hun plaats innemen in het vooruithelpen van de toekomst van het genre.

In metal zagen we Architects, Gojira, Every Time I Die en Archspire inspirerend werk leveren dat grenzen bleef verleggen, een goedverkochte opvallende plaat van Iron Maiden en de langverwachte terugkeer van Helloween, Exodus en Fear Factory. Plus acts als Spiritbox, Sleep Token en SeeYouSpaceCowboy gaven ons veel hoop voor de toekomst.

Na jaren van mysterie rond hun volgende release, keerde Limp Bizkit terug met hun zesde studioalbum en een golf van steun. Niet slecht voor een album genaamd Nog steeds klote. Foo Fighters, Rise Against, Chevelle en Evanescence bleven kwaliteitsreleases uitbrengen, en The Pretty Reckless, Turnstile, Badflower en Royal Blood leverden albums af die hun respectieve stijgingen als de volgende generatie bigbands zouden moeten bevorderen. Voeg daar breakout-releases van Mammoth WVH, Ayron Jones, Maneskin en Holding Absence aan toe en je hebt een behoorlijk gestapeld rockjaar.

Dus ga naar beneden terwijl we nadenken over de 45 beste rock + metalalbums van 2021, en bekijk zeker onze 35 beste rocknummers van 2021, 35 beste metalnummers van 2021 en 30 beste rock + metalcovers van 2021. afgestemd voor interviews met een aantal van de artiesten die bovenaan onze respectieve lijsten voor het jaar stonden.

Medewerkers: Rabab Al-Sharif, Joanna Angel, Jordan Blum, Chad Childers, Joe DiVita, Graham Hartmann, Jake Richardson, Lauryn Schaffner, Philip Trapp, Yasmine Summan

De 45 beste rock + metalalbums van 2021

Dit zijn de albums uit 2021 waar we naar bleven luisteren.

creditSource link

Devor-Rock.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart