David Lasley, Muzikant-Songwriter en Back-up Zanger, Dood op 74 – Billboard

David Lasley – een Amerikaanse artiest, songwriter en oude achtergrondzanger voor een hele reeks legendarische artiesten – stierf op 9 december op 74-jarige leeftijd. Aanplakbord heeft bevestigd. Naast een solocarrière die hem in 1982 de top 40 Billboard Hot 100-hit “If I Had My Wish Tonight” opleverde, zong Lasley back-up voor Burt Bacharach, Neil Diamond, Luther Vandross, Chaka Khan, Aretha Franklin en meer.

Ontdekken

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Eerbetoon aan de overleden zanger stroomde binnen na het nieuws van zijn overlijden, met Desmond Child, James Taylor en anderen die online hun medeleven betuigden en zijn muziek deelden.

Lasley schreef mee aan Bonnie Raitt’s “I Ain’t Gonna Let You Break My Heart Again” en “Got You On My Mind”. Raitt ging naar sociale media met lieve woorden over Lasley, waarin staat: “Het spijt me zo te horen van het overlijden van weer een mooie vriend en helder licht in onze muziekwereld, de gouden stem van David Lasley.”

Volgens een 1986 Los Angeles Times interview, Lasley groeide op net buiten Grand Rapids, Michigan, waar hij zong in zijn plaatselijke kerk. Lasley, wijlen zijn zus Julie en zijn jeugdvrienden vormden later een band genaamd The Utopias en maakten samen vier platen, die ze promootten op lokale radiostations. Nadat de groep was ontbonden, ging Lasley verder met de touringproductie van Haar! van 1972-1974.

Na zijn verblijf in de Utopia’s, vormde Lasley een vocale groep genaamd Rosie, die in 1976 en 1977 twee albums op RCA-records uitbracht. Jaren later leende hij zijn talenten aan commercials, waarbij hij advertenties deed voor Miller Beer en Seagram’s Cooler.

Lasley’s stembereik van vier octaven maakte hem tot een felbegeerde achtergrondzanger, vooral met zijn falsetstem. In de loop van zijn carrière werkte hij ook achter James Taylor, Joni Mitchell, Bette Midler en Ringo Starr.

In het begin van de jaren tachtig kreeg Lasley een contract bij Geffen Records, maar hij kocht zich uit zijn contract toen hij ontevreden werd over het label dat hem vroeg “andere artiesten te kopiëren”, aldus de Los Angeles Times interview.

Tussen 1981 en 2006 bracht Lasley acht solo-albums uit en was hij co-schrijver van talloze singles voor Raitt, LaBelle, Arnold McCuller, Whitney Houston, Dusty Springfield, Anita Baker en meer.

Lasley verscheen ook in 20 voet van het sterrendom, de documentaire uit 2013 over back-upzangers die de prijs voor beste documentaire won bij de Academy Awards 2014. In 2021 zorgde een ernstige ziekte ervoor dat Lasley geamputeerd werd, volgens een GoFundMe gestart door McCuller, zijn vriend en medewerker van 51 jaar. Hij wordt overleefd door zijn broer Dean Lasley.

Meer eerbetuigingen vind je hieronder.

creditSource link

Devor-Rock.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart