5 Opbeurende Momenten in Latin Muziek (11 December) – Billboard

Van carrièremijlpalen en nieuwe muziekreleases tot belangrijke aankondigingen en meer, Billboard-editors brengen elke week de laatste nieuwtjes op het gebied van Latin-muziek onder de aandacht. Dit is wat er deze week gebeurde in de Latin-muziekwereld.

Maestro Cares Foundation Gala

Na een door pandemie gedwongen onderbreking van twee jaar keerden Marc Anthony en Henry Cárdenas’ Maestro Cares Foundation-gala live en met volle kracht terug. De Colombiaanse ster Fonseca trad op als eerste gast van de avond, en Maestro Cares mede-oprichter Anthony sloot af met een optreden met zijn volledige band en speciale gast Will Ferrell, die de koebel speelde op “I Need to Know”. De acteur en producer werd eerder op de avond gehuldigd met de Courage to care-prijs voor zijn filantropische inspanningen.

“De laatste keer dat ik hier was, was tijdens mijn quiceañera”, grapte de acteur in zijn dankwoord.

Het black-tie-evenement, dat op 7 december plaatsvond in Cipriani Wall Street in New York City, eerde ook honkballegende en filantroop David “Big Papi” Ortiz met de all-star award; ondernemer Michael Fux met de prijs voor maatschappelijk verantwoord ondernemen; en Dr. Ramon Tallaj en SOMOS Community Care met de Community Hero Award.

Alle opbrengsten van de gala-tickets en de veiling gaan naar de financiering van meerdere projecten van Maestro Cares ten behoeve van kinderen in nood in heel Latijns-Amerika en aanvullende programma’s in Chicago en Puerto Rico.

Sebastian Yatra’s nieuwe album en tour

Sebastian Yatra onthulde deze week twee opwindend nieuws: het ene is zijn aanstaande studioalbum en het andere is zijn tour. Beiden genaamd “Dharma”, wat betekent om de realiteit te accepteren, Yatra’s derde studioset, die wordt uitgebracht op 28 januari 2022, zal 17 tracks en samenwerkingen bevatten met artiesten zoals Daddy Yankee, Lenny Tavarez en Aitana, om er maar een paar te noemen . “Elk van de woorden die ik schreef in de teksten voor dit project resoneert in mij… met wat ik ben en wat ik was; alles wat ik de afgelopen jaren heb geleefd en meegemaakt”, zei hij in een verklaring. “Het is geen album met liedjes, maar eerder van eigennamen. Het is ook geen album dat bij een bepaald genre hoort, want ik was allang vergeten wat ‘genre’ betekent. Ik concentreerde me gewoon op het maken van wat ik voelde met de ritmes en harmonieën die de waarheid overbrengen van het verhaal dat ik wilde vertellen. Het is een eerlijk stuk waar ik mijn hart meer dan ooit voor openstel.” Daarnaast onthulde Yatra zijn Dharma World Tour die in 2022 zal plaatsvinden, waar hij fans over de hele wereld zal bezoeken, waaronder Mexico en Spanje.

El Alfa gaat trouwen

Deze week trouwde de Dominicaanse kunstenaar El Alfa met zijn oude vriendin en de moeder van zijn kinderen, Alba Rosa, met wie hij al meer dan 15 jaar een relatie heeft. “Vandaag viert de hemel feest”, schreef hij op Instagram. “Ik heb de belangrijkste stap in mijn leven gezet, mijn huwelijk en gezin in Gods handen leggen.” In zijn bijschrift onthulde hij ook dat hij van plan is om over vier jaar met pensioen te gaan. “Mijn doel is om de beste echtgenoot, vader en zoon te zijn. Mijn familie verdient het. Alba, je bent de beste vrouw ter wereld. Door jou ben ik El Alfa en Emanuel.” Bij de huwelijksreceptie dansten het pasgetrouwde stel en hun gasten op livemuziek van salsazanger Victor Manuelle.

Benefietconcert van Rich Music

Het indielabel Rich Music organiseert zijn allereerste eindejaarsconcert ten voordele van de lokale non-profitorganisatie Miami Music Project. Coined Remixing Tomorrow: The Always Dream Series, het virtuele concert wordt aangevoerd door de artiesten van het label Sech, Dalex, Chris Marshall, paopao, Thyago, Symon Dice en Animal. Honderd procent van de opbrengst, evenals de verkoopopbrengst van exclusieve RichMusic-merchandise, gaat naar de organisatie. Het concert wordt op 16 december uitgezonden via Rich Music’s Youtube kanaal.

creditSource link

Devor-Rock.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart