‘Diana, The Musical’ stopt in december op Broadway – Billboard

Diana, de musical – die zijn debuut niet op het podium maakte, maar op het scherm in een gefilmde versie die op Netflix werd gestreamd – zal zijn run slechts een korte maand na de opening beëindigen.

Vrijdagavond laat werd bekend gemaakt dat de voorstelling op zondag 19 december zal dienen als slotavond in het Longacre Theatre. De musical, die zowel het leven van prinses Diana als haar nalatenschap volgt, opende op 17 november op Broadway, na een reeks previews die op 2 november begon. Het zal in totaal 33 uitvoeringen en 16 previews hebben gelopen.

“We zijn buitengewoon trots op het bedrijf Diana en op de show op het podium in de Longacre. Onze oprechte dank gaat uit naar de cast, crew en iedereen die betrokken is bij het maken van de show. En aan het publiek dat bij elk optreden hun liefde en steun heeft getoond”, aldus de producers van de show, Grove Entertainment (Beth Williams), Frank Marshall en The Araca Group, in een gezamenlijke verklaring.

In de show spelen Jeanna de Waal als Diana, Roe Hartrampf als prins Charles, Erin Davie als Camilla Parker Bowles en Judy Kaye als koningin Elizabeth. Het boek en de teksten van de musical zijn Tony-winnaar Joe DiPietro, met muziek en teksten van Tony Award-winnaar en Bon Jovi-lid David Bryan. De musical werd geregisseerd door Tony-winnaar Christopher Ashley, gechoreografeerd door Olivier Award-winnaar Kelly Devine met muzikale begeleiding en arrangementen door Olivier-winnaar Ian Eisendrath.

De Broadway-show zou aanvankelijk in het voorjaar van 2020 worden geopend en had negen preview-uitvoeringen gelopen voordat Broadway voor een ongekende 18 maanden werd stilgelegd vanwege de aanhoudende COVID-19-pandemie.

De musical arriveerde te midden van een hernieuwde belangstelling voor prinses Diana en haar tijd als onderdeel van de koninklijke familie. Andere recente kijk op het leven en de erfenis van de voormalige prinses van Wales zijn Emma Corrin als filantroop, mode-icoon en moeder in Netflix’s De kroon en het door Pablo Larraín geregisseerde drama Spencer, met Kristen Stewart in de hoofdrol in een uitvoering die haar grote Oscar-buzz heeft opgeleverd.

Voorafgaand aan het streamingdebuut van de productie, vertelde Marshall The Hollywood Reporter van de huidige interesse in Diana’s verhaal: ‘Ze was een geweldige vrouw, en er zijn veel manieren om haar leven te vieren, en wij zijn daar een van. Ze is fascinerend en ik denk dat het publiek echt geïnteresseerd is om achter het gordijn te kijken.”

Diana zowel in zijn Broadway- als streamingvormen werd slecht onthaald. In een recensie van de show tijdens de wereldpremière in La Jolla Playhouse, THR merkte op dat ondanks dat er een “ernst” was over de musical, het verhaal “gebreken” had.

“Gezien de eindeloze stroom boeken, films, documentaires en berichtgeving in de afgelopen decennia, had de wereld zeker geen behoefte aan een Diana muzikaal, en met zoveel potentieel voor een kampmisvuur, was het misschien veiliger geweest om dit idee gewoon door te geven, ” THR theaterrecensent Deborah Wilker schreef.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door The Hollywood Reporter.

creditSource link

Devor-Rock.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart