Voormalige Ghost-leden brengen nieuwe single uit als Synthwave Act Priest

Een synthwave-act genaamd Priest met twee voormalige leden van de door Tobias Forge geleide rockers Ghost hebben een deal getekend met Cleopatra Records en hebben een nieuwe single uitgebracht met de titel “A Signal in the Noise”.

Priest – niet te verwarren met metalveteranen Judas Priest, die luisteraars vaak gewoon Priest noemen – brengen sinds 2017 muziek uit. Maar hun nieuwe nummer is een “belangrijk vertrek, met een drastisch donkerdere stemming [that] handhaaft nog steeds de voorliefde van de band voor sterke hooks en melodieën,” Dappere Woorden onthuld. De band werd gevormd nadat Forge was aangeklaagd door vier ex-Ghost “Nameless Ghouls”. Collega voormalig Ghost-lid Martin Persner heeft een groep genaamd Magna Carta Cartel.

Priest bestaat uit drie muzikanten – Mercury, Salt en Sulphur. Mercury is de zanger; hij stond bekend als Water terwijl de bassist in Ghost. Salt speelt keyboards en was de toetsenist in Ghost, bekend als Air. Sulphur is een extra toetsenist en programmeur.

En niet alleen is tweederde van het trio ex-Ghost, maar hun aankomende derde album wordt geproduceerd door Simon Soderberg, de ingenieur achter Ghost’s Opus gelijknamig.

Cleopatra deelde over de ondertekening: “We zien een extreem mooie toekomst voor de band en zijn verheugd om met hen samen te werken om ze mogelijk te maken.”

De band zei: “Tekenen bij zo’n legendarisch label als Cleopatra zal waarschijnlijk de grootste stap in onze carrière zijn. Met grote kennis van het genre waarin we ons bevinden, kunnen we geen betere match voor Priest bedenken. Ons volgende album is veruit de beste tot nu toe en we kunnen niet wachten om het een breder en diverser publiek te ontketenen.”

Cleopatra Records werd opgericht in 1992 en is goed thuis in gothic rock, industriële en klassieke heruitgaven. Het label heeft onlangs muziek uitgebracht van Danzig, Jyrki 69, Razed in Black, Shadow Project en meer.

Bekijk de muziekvideo voor “A Signal in the Noise” hieronder.

Priester, video “Een signaal in de ruis”

De 35 beste rocknummers van 2021

De rocknummers die een stempel hebben gedrukt op 2021.

creditSource link

Devor-Rock.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart