Michael Nesmith van The Monkees dood op 78

Michael Nesmith, zanger, gitarist en toetsenist van de pop-rockband The Monkees uit de jaren 60, is op 78-jarige leeftijd overleden.

Het nieuws werd onthuld door de familie van Nesmith, die… een verklaring afgegeven lezen: “Met Infinite Love kondigen we aan dat Michael Nesmith vanmorgen (10 december) is overleden in zijn huis, omringd door familie, vredig en door natuurlijke oorzaken. We vragen je om onze privacy op dit moment te respecteren en we danken je voor de liefde en het licht dat jullie hem en ons allemaal hebben getoond.”

Toen The Beatles in de jaren ’60 zowel in muziek als in film succes boekten, werd het idee begin jaren ’60 gepresenteerd om een ​​serie rond een band te ontwikkelen en uiteindelijk werd het viertal van Nesmith, Micky Dolenz, Davy Jones en Peter Tork gecast. als The Monkees leiden de muzikanten-acteurs vervolgens de tv-serie terwijl ze tegelijkertijd albums uitbrengen en touren.

Nesmith, het langste lid van de groep, viel vaak op door het dragen van zijn wollen muts tijdens de serie. Als lid van de band schreef hij de nummers “Mary, Mary”, “Circle Sky”, “Listen to the Band” en “The Girl I Knew Somewhere”. Hij schreef ook “Different Drum”, een nummer dat later een hit zou worden voor Linda Rondstadt terwijl ze bij The Stone Poneys was.

De Monkees, “Mary Mary”

The Monkees, “Luister naar de band”

Michael Nesmith, “Andere Drum”

Maar achter de schermen van de show begonnen de bandleden de hoofden te stoten met producer Don Kirshner, boos omdat ze geen controle hadden over hun eigen muziek. Uiteindelijk zou de groep zich losmaken en hun album uitbrengen Hoofdkwartier. Ze bleven hun eigen muziek grotendeels uit eigen wil uitbrengen, maar de oorspronkelijke vier begonnen eind jaren ’60 te versplinteren. Tork nam ontslag in 1968, Nesmith vertrok in 1970 en de band ging uiteindelijk uit elkaar in 1971.

Na The Monkees richtte Nesmith First National Band op, een groep die drie klassieke countryrockalbums uitbracht. Ze hadden ook een Top 40-hit met het nummer ‘Joanne’. Nesmith zou zich vervolgens gedurende de rest van de jaren ’70 concentreren op een solocarrière voordat hij zich ging interesseren voor de video-boom van de jaren ’80. Hij won de eerste Grammy voor Long Form Video voor een uur lang Olifant deels in 1982 en had een kortstondige NBC-serie genaamd Michael Nesmith in televisieonderdelen. Nesmith raakte ook betrokken bij het produceren van films, met inbegrip van zijn kredieten: Repo Man en Tapekoppen.

Hoewel hij aanvankelijk weigerde bij eerdere Monkees-reünies, bezocht Nesmith de Monkees in 1996 opnieuw voor een reünie ter ondersteuning van hun Alleen wij LP. Hij keerde ook terug in 2012 na de dood van Davy Jones en maakte deel uit van het album van 2016 Goede Tijden.

Dolenz en Nesmith bleven eerder dit jaar de twee levende leden toen ze een afscheidstournee speelden. Je kunt hieronder beelden zien van hun laatste optreden in het Greek Theatre in Los Angeles, vorige maand.

The Monkees Farewell Tour 2021 in het Griekse theater van Los Angeles

Rockers die we in 2021 hebben verloren

RIP voor de rockers die in 2021 overleden.

creditSource link

Devor-Rock.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart