Inside Bad Bunny’s ‘P FKN R’ Concert in Puerto Rico – Billboard

Bad Bunny ging groots en ging naar huis tijdens zijn “P FKN R”-show in Puerto Rico op vrijdagavond (10 december), wat ook zijn eerste concert was in meer dan twee jaar sinds zijn X100Pre Tour.

Lijnen bij het Estadio Hiram Bithorn in San Juan begonnen zich rond het stadion te wikkelen uren voordat de poorten om 16.00 uur opengingen. Onofficieel bedacht “Badchella” vanwege zijn op Coachella geïnspireerde esthetiek, gaf de Puerto Ricaanse kunstenaar de aanwezigen de ultieme fanervaring.

Ontdekken

Ontdekken


Slecht konijntje

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Bekijk de nieuwste video’s, grafieken en nieuws

Zodra de deuren opengingen, liepen fans door het Bad Bunny-museum met twee enorme Bad Bunny-opblaasboten en echte bezittingen van de kunstenaar, zoals zijn Bugatti-auto en talloze onderscheidingen, om er maar een paar te noemen.

Buiten het stadion, een carnavalssfeer met verschillende foodtrucks, een live DJ, een carrousel, de merchandise-stand en verschillende Bad Bunny-stations voor schattige foto’s.

Rond 19.30 uur haastten fans zich naar de algemene toelating e om een ​​goed plekje te bemachtigen. Anderen namen plaats. Buiten stond nog steeds een lange rij om het stadion met fans die naar binnen probeerden te komen. Om toegang te krijgen, eisten de organisatoren dat alle concertbezoekers een bewijs van COVID-19-vaccinatie of een officiële Vacu-Id van CESCO Digital kunnen tonen, wat het incheckproces bij de show vertraagde.

De man van het uur, die om 20.30 uur van start zou gaan, sprong pas om 23.35 uur op het podium nadat alle fans binnen waren, en na een intro van bijna 10 minuten waarin het beste van Puerto Rico’s cultuur, atleten, activisten en kunstenaars.

“Sorry voor het wachten en bedankt voor je geduld”, zei Bunny, die eruitzag als een rockster in een zwarte leren broek en een mesh-topje. “Ik heb de beste fans ter wereld!”

Hij begon de show met “El Mundo es Mio” en ging verder met een reeks nummers die deel uitmaakten van zijn album uit 2020, El Ultimo Tour del Mundo, waaronder “Booker T”, “Maldita Pobreza”, “La Noche de Anoche”, “Te Mudaste” en “Sorry Papi” met nieuwkomer Abra.

“Bedankt dat je hier vanavond bent”, zei hij tegen de 40.000 mensen in de menigte. “Ik ben een beetje nerveus omdat het mijn eerste concert in twee jaar is. Alles is nu zo anders, maar we zijn er.”

Dertig minuten na middernacht riep Bad zijn eerste grote gast van de avond op het podium, Jhay Cortez. Samen brachten ze hun hits “Como Se Siente”, “No Me Conoce” en “Dákiti” ten gehore.

Cortez was een van de 10 speciale gasten van de avond, gevolgd door J Balvin, die het podium betrad om “La Canción” en “AM (Remix)” uit te voeren met een andere speciale gast, Nio Garcia.

Op het podium werd Bad begeleid door een live band en een groep felle dansers. Massieve schermen toonden groovy visuals voor elk optreden, samen met af en toe vuurwerk, wat de avond tot een spektakel maakte. De energie in het stadion was onberispelijk met fans van alle leeftijden die uit volle borst dansten en zongen.

Om 01.10 uur voerde de Puerto Ricaanse artiest “Si Veo a tu Mamá” uit, gevolgd door alle knallers van zijn tweede album, YHLQMDLG, zoals “La Dificil”, “Vete”, “Ignorantes” met speciale gast Sech, “Una Vez” met speciale gast Mora en “Hablamos Mañana” met speciale gast Duki.

“Ik heb drie albums uitgebracht en ik heb ze niet live kunnen zingen”, zei een geëmotioneerde Bad Bunny. “Dankzij jou ben ik waar ik ben en heb ik het succes dat ik vandaag heb. Ik zal je altijd dankbaar zijn.”

Toen stopte de Último Tour del Mundo-truck in het midden van het stadion en werd een ander podium voor Bunny en zijn speciale gasten: Myke Towers die “Puesto Pa’ Guerriar” en “Bandido” uitvoerden, Romeo Santos die “Volví” speelde en Arcangel leveren van “P FKN R.” Ook speelde hij voor het eerst “Yonaguni” en “Callaita” live.

Bad Bunny maakte de avond compleet met zijn perreo-parels “Yo Perreo Sola” en “Safaera”. “Dank je, je bent de beste”, verzekerde hij zijn fans voordat hij om 2.30 uur van het podium sprong

Het tweedaagse “P FKN R”-concert, geproduceerd door Noah Assad Presents and Move Concerts, kostte meer dan $ 10 miljoen om te produceren. “Dit is niet alleen het grootste evenement dat Puerto Rico zal zien, maar ook het grootste dat veel mensen ter wereld zullen zien”, zei Noah Assad eerder deze week op een persconferentie. “Het was spectaculair en collaboratief. Veel mensen hebben samengewerkt om deze show mogelijk te maken en het idee is dat fans er maximaal van kunnen genieten.”

“P FKN R”, dat werd live gestreamd voor extra fans in San Juan’s Coliseo de Puerto Rico, José Miguel Agrelot, gaat verder met een tweede show op zaterdag (11 december). De El Último Tour del Mundo-trektocht van Bad Bunny begint in februari 2022.

creditSource link

Devor-Rock.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart